Dukatići čuvaju prirodu

O projektu

Dukatići čuvaju prirodu obrazovni je ekoprojekt Dukata namijenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj. Pokrenut je 2021. godine s ciljem da učenike razredne nastave poduči o važnosti brige za okoliš i očuvanja prirodnih resursa.

Projekt je ove godine obogaćen novim sadržajima, a čine ga kratke i edukativne priče putem kojih školarci uče osnovne pojmove vezane uz očuvanje šuma i bogatog šumskog svijeta koji se u njima krije.

Svaka priča završava kvizom, a učenici koji uspješno riješe zadatke dobivaju diplomu i igru pamćenja na dar koji stižu na kućnu adresu. Uspješnim rješavanjem kvizova učenici se pridružuju veseloj i zaigranoj družini Dukatića – čuvara prirode i šuma!

Učimo i čuvajmo šume zajedno!

© Dukat, 2024. Sva prava pridržana.
povratak na vrh

Ozren "Ozonko" Dukatić

– sportaš u ekipi. Najviše voli kampirati, planinariti i generalno boraviti na svježem zraku. Brbljav je, znatiželjan, glasan. Nestrpljiv je, često prebrzo reagira, ponekad je baš jako brzoplet.

Zlatka "Zelenka" Dukatić

– umjetnički dio Dukatića. Voli crtati, slikati i uređivati stvari. Najviše voli uređivati namještaj.

Klara Dukatić

Klara je povučena, voli čitati i biti u kući. Ne voli kad je se prisiljava da radi nešto što ostaloj ekipi nekako baš sjeda. Voli raditi rukama. Jako je pažljiva i uredna. Ponekad se previše zadubi u stvari koje je zanimaju pa ne vidi i ne čuje što se događa oko nje.

Marko "Mudrić" Dukatić

Marko zna sve o svemu. Pročitao je sve knjige i enciklopedije. Često zna biti „pametnjaković“ koji se strašno ljuti kada netko pogriješi. Nema strpljenja pomagati drugima, ali zato rado dijeli svoje znanje.

Sven "Smješko" Dukatić

Klarin brat je Sven „Smješko“ Dukatić, znanstvenik među Dukatićima. Dok Marko zna sve što piše u knjigama, Sven je sve to isprobao u svom kućnom laboratoriju. Ponekad je nepažljiv pa mu eksperimenti iscure, raspu se, razlete po cijelom stanu. A onda zna okriviti Zlatku ili Klaru da su napravile nered.